Wednesday, November 16, 2005

 

CSI200 - Introducing the Windows Communication Foundation

Aquesta conferència tractava sobre Indigo, i com ens canviarà la vida. Primer es va fer una enumeració de les diferents tecnologies per crear aplicacions distribuides en el mon MS (DCOM, MSMQ, Remoting, ASMX i WSE) i com Indigo les unificarà en una de sola. Va explicar la filosofía d'Indigo (clarament orientada a serveis) i com es podrà comunicar una aplicació feta amb Indigo amb una aplicació existent (que fa servir qualsevol de les tencnologies anteriors).

Amb Indigo un servei pot tenir un o varis endpoints (where the service is located), i cada endpoint pot estar associat a un binding (how to talk with the service). Jugar amb els bindings és el que permet connectar una aplicació Indigo a una aplicació ja existent: Existeix un binding per parlar amb MSMQ, un per fer-ho amb DCOM, ... Bàsicament un binding vé a ser un protocol de transport + un protocol de codificació de dades.

Evidentment hi ha bindings per comunicar-se amb Web Services, amb l'opció de fer servir o no els diferents protocols WS-*.

Finalment va acabar amb un exemple (això sí, moooooooooooolt light) de com podem crear un servei Indigo, hostatjar-lo en un host i consumir-lo amb un client... :)

En resum: una conferència força interessant i una mica "extranya" dins del IT Forum, ja que crec que estava més destinada a desenvolupadors.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?