Wednesday, November 16, 2005

 

DAT303 - SQL Server 2005: What's the server doing now?

Buuufff... La sessió va anar a càrrec de Kimberly L. Tripp, i puc dir que va ser interessant però molt moguda. Per una banda perquè el powerpoint semblava tenir vida pròpia i els slides anaven endavant i enrera, i per l'altra perquè la dona ens va donar força canya... i això que li van quedar més de 10 slides quan el temps es va acabar! Ara que, crec que portava slides per parar un tren.

La sessió va anar de profiling: com fer servir les eines de profile de SQL Server 2005 per a monitoritzar un SQL Server 2005 ó 2000. Primer va fer un repàs teòric de perquè cal monitoritzar, després de què volem monitoritzar (aquí va incidir en que no podem monitoritzar-ho tot perquè llavors ens carreguem el rendiment del servidor). Finalment ens va donar algunes pistes de com podem analitzar les dades de la monitorització per a intentar esbrinar que pot estar passant. En aquest punt va ensenyar una novetat de l'eina de profile de SQL Server 2005 que personalment em va agradar força: Si tenim un fitxer de trace de SQL Server grabat i també tenim un fitxer de perfmon grabat (de la mateixa màquina o d'una altra) que estiguin correlats en el temps (aquesta és l'única condició) l'eina ens permet veure la correlació de dades entre el fitxer de trace i el de perfmon. Interessant... podem monitoritzar el SQL Server per una banda i per l'altra p.ex. el IIS i després podriem correlar els resultats i d'aquesta manera fer un anàlisis més integral de tot el sistema (no només del SQL).

En resum: una sessió durilla, però molt interessant. Els slides (excepte per la tendència de canviar-se sols :p) eren molt clars i els exemples clarificadors.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?