Monday, November 21, 2005

 

DAT309 - Sql Server 2005: Fixing fragmentation: from disk to log to indexes.

Ok... tercera conferència a càrrec de Kimberly L. Tripp i igual d'intensa que les dues anteriors. Si la primera havia anat sobre profiling del Sql Server 2005, i la segona sobre com optimitzar les consultes fent servir índexs, aquesta tercera xerrada va tractar sobre la fragmentació i els problemes de rendiment que se'n deriven. Anava directament lligada amb la xerrada anterior, ja que precisament a més índexs creats, més fragmentació de dades que acaven penalitzant no només les modificacions, sinó també les consultes.
Primer, una ràpida introducció sobre com Sql Server distribueix les dades (filegroups, files, extents i demés), després quatre paraules sobre la fragmentació física dels fitxers: que sí que afecta al rendiment, però que tampoc cal esforçar-s'hi massa. Afecta molt més la fragmentació de les unitats lògiques, és a dir de les pàgines i dels índexs. Ah! I també del arxiu de log, clar.
Per tant desprçes es va abordar la fragmentació de l'arxiu de log: com es produïa i per què, com detectar-la i sobretot com resoldre-la. És important notar que aquesta fragmentació és producte de l'0perativa diària del servidor i per tant sempre anirà sortint: cal fer un seguiment del nostre servidor.
Per últim, la fragmentació dels índexs: al igual que el cas anterior, ens va comentar com i perquè es produïa, com la podiem detectar i també com arreglar-la. També ens va comentar que si bé la clàusula INCLUDE (nova en Sql Server 2005) dels índexs, podia augmentar el rendiment en certs índexs, també augmenta la fragmentació i que per tant és un tema a tenir present.

Com les dues sessions anteriors, constants exempes, sildes que anaven endavant i enrera (un fet paranormal que només li passava a ella) i una sessió força durilla, però interessant.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?