Monday, November 21, 2005

 

DAT310 - Sql Server 2005: Architecting the Right Solution with new type choices (XML, etc)

Segona xerrada a càrrec de Bob Beauchemin. Si la primera va versar sobre quan fer storeds amb TSQL o bé amb SQLCLR, aquesta segona es va centrar amb els nous tipus de dades que incorpora Sql Server 2005.
Va començar explicant els tipus MAX (com varchar(max)), en que es diferenciaven de varchar(n) i similars i alguna coseta més... va estar bé per obrir boca, però tots haviem anat allà a sentir el mateix: que ens permetia fer el tipus de dades xml, i en Bob va intentar explicar-nos-ho.
Ens va fer un exemple pas a pas de que podia contenir el tipus de dades xml, de com Sql Server 2005 el guardava internament (representació binària), les seves capacitats (p.ex. no és comparable, per tant no pot ser PK) i les noves possibilitats que ofereix: no es tracta només de guardar un XML (això ja ho podiem fer amb un simple varchar), sinó de poder fer servir les eines natives de XML: per una banda la validació amb esquemes (ens va demostrar com introduïr un esquema en el Sql Server 2005 i com lligar una columna xml a un esquema en concret), però sobretot XQuery.
Bàsicament les sentències XQuery permeten llançar consultes sobre un XML, i en concret en SQL Server la clàusula "value" de XQuery retorna un valor TSQL, cosa extremadament interessant perquè permet que el resultat de una XQuery formi part... d'una clàusula where. Per tant es poden unir en una mateixa consulta SQL, el mon "relacional" del mon "no-tan-estructurat" que ens permet representar xml.

I per acavar la xerrada, uns quants consells elementals sobre quan fer servir el tipus de dades xml... després un croissant més i cap a casa... :)

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?